Tuesday, September 16, 2008

My Sweet Bloody Day.

Hari Selasa yang bengang.

Malam ini, aku akan menaip surat perletakan jawatan aku kat tempat aku bekerja sekarang. Aku sebenarnya bekerja sebagai Hotel Sales Coordinator. Baru aku terperasan, aku memang tak sesuai keja nak mengejar benda-benda cam ni. Aku kurang gemar untuk pergi berjumpa dengan orang semata-mata nak memperkenalkan hotel aku kepada mereka. Oh! Kerja ini bukan untuk aku. Biarpun gaji yang aku dapat agak lumayan, but im no money oriented person. Aku bosan dengan kerja-kerja marketing. Aku bosan dengan perilaku manusia yang cam hampeh-bleh-mampos.



Pagi Selasa ini, tiba-tiba Assistant Sales Manager tu jerit kat aku. What the bloody betul la? Pagi-pagi mahu mencari rezeki, ko nak yell kat aku kenapa? Bukan kau yang bayar gaji aku. Aku ni Sales Coordinator, bukan sales person incharge untuk pergi buat sales. I can do dat, tapi aku more in indoor activities. From the 1st day u came, kau dah bagi impression yang buruk terhadap aku. Apa kau fikir dengan pengalaman kau 10 tahun jadi sales person, kau bleh blah yelling kat aku? There must be something with u, at the age of 50, kau bleh blah tukar-tukar keja lagi. Takpa, u mess up with me, even it was my fault pun, aku akan siasat latarbelakang kau tu.

Minggu lepas, kau cerita pasal Director Sales kau yang jerit2 badak kat kau. Kau nak bawa budaya tu kat opis ni ke? Bawala, tapi aku tak ikut cara kau pun. Sebab aku mmg tak gemar kerja aku, stop yelling macam orang tak mandi wajib pagi tadi. Aku boleh yelling kat kau balik, jangan nak paksa aku buat benda yang aku tak suka. Aku tak paham sales person macam korang ni la, hari-hari keluar pergi jumpa orang. Aku takan bleh tahan macam tu pun. So aku decided, aku akan berhenti letak jawatan. Aku bekerja bukan untuk dijerit. Sila jerit kepada dinding, mungkin dinding itu boleh mendengar kata-kata kau.

Kamu tahu tak, keja sales and marketing ini membosankan?



5 comments:

akak ramlah said...

sabar jer adik...akak percaya adik akan pilih keputusan yg terbaik buat adik...memang menyampah kalau manusia camtue itu kalau leh tak mahu tengok muka org itu lagi...ok adik bye semoga tabah apapun dugaan yg datang

Rara said...

Haaa!
Aku agak dah!
Ko kena la gedik2 dgn bos atau yg sewaktu dgnnya kalau ko nak berjaya dlm sales & marketing camdoh ni...
Tgh gawat skrg fikir la baik2 sblm berenti...

poisonous_honey said...

arrr.. sabarrrr ko sana.. lek bha cam nda lek ja tu wakakaka..

Bonda said...

Hidup ni kadang2 aneh. Masa kita gembira, org buat hal kat kita. Time kita berduka tiba-tiba datang 'helping hand' dari sumber yang dulu macam hampeh. Apakah ini menyamai senario politik Malaysia sekarang ni? Papehal pun, if u quitting i'll show some alternative ways of life from the phrase of 'PERTANIAN SATU PERNIAGAAN'. Hehehe

Anonymous said...

linons aku pun selalu kena jerit jugak dulu2. masa 2 aku berani sangat... benci betul aku kena jerit2 ni. apa lagi siram la ngn air!!! biar dia cool sikit. kan