Saturday, February 13, 2016

Kopi dan cuti yang bakal habis.

Mencicip kopi sedikit demi sedikit. Lusa sudah bekerja semula setelah dari cuti yang panjang, sempena cuti perayaan. Rasa kurang bersedia, tetapi rindu untuk masuk kelas. Kerjaya saya ini kadang-kadang membosankan juga, tapi bila timbul perasaan bosan tu, saya cepat cepat 'menyesal'. Macam tak reti bersyukur. Sebenarnya bukan bosan, tapi banyak kerja bertimbun.

Kadang perasaan ni pandai lost terutama bila tak cukup bahan. Tak cukup tidur. Kerja mendidik di pulau bukannya susah pun, lagi banyak yang senang. Sudah masuk tahun ketiga bertugas di sana. Semoga semakin mahir untuk mendidik dan mengajar. 

Tadi berfikir-fikir sama ada mahu membuat akaun yang baru untuk cerita-cerita kerjaya. Tapi jenuhlah mahu memerah otak, mungkin patut 'stay' saja di sini. Dah lama dah blog ni, susah payah kami bersama. Agaknya hampir 10 tahun.

Selamat untuk semua.

Saturday, January 2, 2016

Photo Session: Aty Pucca



Mula mengerjakan kerja fotografi balik. Ternyata stamina makin kurang. Pagi itu, saya sengaja mengambil pisang sebagai karbohidrat penyumbang tenaga. Sebab saya tahu, proses mengambil  gambar memang memerlukan tenaga yang banyak. Kena daki tangga, kena susun atur posing model, kena arah itu ini, kadang-kadang saya sendiri kena atur apa perlu dipakai termasuklah kena sikat rambut model. Kahkahkah. Azam 2016 ini saya menjadikan ambilan gambar ini sebagai mata pencarian.

Dulu semasa sedang gila belajar mengambil gambar, kerap berangan; kalau ada kereta, pasti senang mahu pergi shooting di mana saja. Kalau ada kamera yang high tech, mesti kerja keras supaya dapat tambah pendapatan. Sekarang kedua-dua ini saya dah ada, TETAPI proses nak mula comeback itu mengambil masa setahun. Banyak yang saya missed. Insyaallah, kena kerja rajin-rajin lepas ni.

Thursday, December 31, 2015

Sam Sing Kung Temple, Sandakan


Tokong Buddha Sam Sing Kung, Sandakan.


Gambar penutup 2015. Banyak terlalai oleh waktu. Saya sudah lama upgraded kamera, tapi malas untuk update blog. Nak kata busy, boleh tahan tapi masih punya banyak masa. Semoga terus menulis, tangkap gambar, berjalan walau tempat tempat kecil dan terus punya semangat.

Selamat maju jaya selalu.