Monday, September 29, 2008

Hari pertama bergelar penganggur.

Entry ini dibuat pada malam Sabtu yang lepas.

@topi Assallamuallaikum. Hai. Aku menulis lagi.

Seperti yang aku bebelkan sebelum ni, aku dah resigned dari keja aku sebagai Hotel Sales Coordinator tu. So, jangan lagi anggap aku ni keja hotel occay! Herm.. hari Sabtu yang sejuk. Pagi tadi, aku agak cemerlang. Biarpun aku tak bekerja lagi, aku dah bangun awal untuk mandi dan membasuh pakaian aku. Banyak woo..@malu.. bila ada masa cam ni, so kena la kerjakan apa yang patut. oh ya~ @malu, dah 2 hari aku tak berpuasa. Almaklumlah, perempuan. Tengah ambil cuti wajib. Haiss.. malas nak ganti occay! Untuk pengetahuan korang, aku pernah full puasa sebanyak 3 kali Ramadhan. Cemerlang tak?

Perasaan takut tu ada juga, mana la tau termengandung pula. Haiss.. simpang Junction Angel 44 (simpang malaikat 44) .. Apa aku nak cerita ya? @ketuk




Hermmm.. @fikir, kau tengok, occay tak keadaan mihun aku ni? Inilah benda yang aku makan siang tadi. Heheheh.. Maklumlah, tak puasa. Dapur aku dah zero dah, sebab aku tak gaji lagi. Tinggal benda-benda cam ni je aku ada. Aku suka makan udang... very the suka occay! Ada sapa-sapa nak belanja makan udang, bagitau la aku. Bawa aku sekali. hehehhe.. Best woo makan udang. Aku tau, ada yang tak bleh makan udang.. tapi makan udang best!!!!... Sesambil aku buat entry, aku dengar lagu Srikandi Cinta nyanyian semula Amy Search. Aku mmg suka gilarks ng suara Amy Search. Gilarkssss...


@sighBenda ni, benda yang aku paling suka tengok kalau aku sedang bekerja kat opis. Sayangnya aku tak bleh ambil sbb company properties. Pink karer katakan. Kadang2, aku rasa rugi tinggalkan kerja aku tu, tapi disebabkan aku mencari sesuatu peluang hidup untuk long term punya, aku kena tinggalkan. Lagipun, sejak akhir- akhir ni, aku dah pandai makan ubat stres. Stress bila aku tengok malaun sekoq kat opis aku dulu. Bahbi.

Aakakka.. ubat stress? cuba kau makan. Nak nak kau takan sedar apa pun dalam tempoh 8 jam. Aku rasa orang yang makan ubat stress ni, bodoh juga. Termasuk aku la tu, ye lar, kalau kau tak setel benda yang ko streskan, selepas kau bangun kau akan stress lagi. Haih~ Kembali ke pangkuan asalmu, itu saja ubatnya. Aku janji mahu merubah diri sendiri. InsyaAllah.

Gambar kat bawah ni, adalah gambar pemandangan di dalam sebuah bas RapidKL U 41. Bas untuk berulang alik dari ke Sg. Long - Kuala Lumpur - Sg. Long setiap hari bekerja. Haih! Kalau kau tak biasa, perit agaknya kehidupan kau. Masa last day aku bekerja, aku mengalami gangguan emosi semasa berada di dalam bas sewaktu menuju ke Kuala Lumpur. Dalam tempoh 10 bulan, hari itu kali pertama aku menaiki bas yang dipandu oleh seorang wanita. Haisss... garang siot... tapi para penumpang seolah-olah patuh kepada dia. Tidak seperti pemandu lelaki, kau mahu mengambil masa untuk menyuruh penumpang masuk. Lumrah lelaki, mahupun perempuan malas mahu mendengar bebelan seorang wanita. Tak sempat aku snap, sebab aku tak bawa Sony aku. Adik aku meminjam cammy tu sempena pulang bercuti ke Sandakan.

Sebenarnya, kalau hari bekerja, aku akan membawa Sony bersama-sama. Almaklumla, takan aku nak bawa dslr-l-l aku ni. Huih! berat. Biasanya aku bawa dslr-l-l bila aku rasa nak g jalan2 ataupun hari cuti. Jadi poser sket. Hari tu tak bawa, kalau tak kau boleh nampak gambar kakak driver tu. Garang occay!

Hari tu pula, aku duduk seat pertama dari hadapan. Kedudukan tempat duduk aku tu tinggi dari yang lain2. Kau mahu tau kenapa aku cakap emo aku terganggu? Masa tu aku tengah tidur (mmg biasa tidur dalam bas) hehehe.. tiba2 aku terasa ada 'benda' menyentuh lutut aku. Pada fikir aku, maybe penumpang lain terlanggar kot. Tiba-tiba aku terasa lak benda tu cam bergesel2..hanjeng kau tahu! Bila aku buka mata, ada sorang lelaki cina tengah berdiri kat depan aku. Mula-mula aku sengaja letak beg aku kat hujung lutut aku dengan harapan supaya dia terasa apa yang aku buat. Ni tak, makin elok je dia buat. Buat apa? Dia gesel benda sesuatu dia tu kat lutut aku...ahahahha...bahbi kan. Lastly, aku buka mata tgk muka dia cam tengah stim, aku sound,

"You boleh berdiri jauh sikit tak?"

Lepas tu aku tengok muka dia cam cilabes..aku tutup mata dan sambung tido. Tapi still berjaga lagi, then aku buat2 sedar, dia dah tak ada. Agaknya dia malu dan turun dari bas kot. Hahahhaha...Hanjeng sunggoh, lepas stim cam muka kedurau. Haiss.. pengajarannya. Jangan tido occay!


oklah, penat. Tidor.

3 comments:

Heartless Devilish said...

perghh..berlagak ko ek sejak jadi penganggur nie..
miakakaka..makan tido makan tido la ko!
anw, selamat hari raya aidilfitri!

akak ramlah said...

wakaka kegatalan cina itu..ahaha kalau aku siap terjah lagi ahahaha..slmt ari raya adik maaf zahir batin dari akak sekluarga

Miko Yamaguchi said...

hahha. dia stim tinguk kau baitu. ko ingat ka masa kita naik bas hari tu ada indian cakap "nice shape b****t? hahahhaha