Friday, September 19, 2008

Bulan Ramadhan dan rezeki yang tidak terhingga.

Macam familiar kan, kau-orang kan tahu aku ni seni orangnya. Macam-macam eksperimen aku buat kalau bab-bab makanan ni. Sebab tu la, semua eksperimen aku tu dibuktikan melalui fizikal dan jisim aku...kakakak..Gambar intro ni, aku snap masa gathering tu. Sebenarnya aku plan nak buat pulut kuning untuk Baco @ Amat. Almaklumla, kena juga hormat bulan Ramadhan. Tapi dah jadi lain plak.. alaaa... kalau kau pakar masak, mesti kau dah tahu apa kesudahan entry ni kan??? hehehehe...


Inilah hasilnya... tara....

Serius! Rupanya kalau nak buat pulut kuning, kenalah kukus, bukan tanak. Hahahahha... konco-konco aku yang masak benda ni. Main pulun saja. Inilah hasilnya. KENA KUKUS OK! hahahaha... memandangkan pulut-kuning-ini-tak-menjadi-langsung, terpaksala aku minta tolong Beck pergi ushar kedai kek kat Mines.. hahahaha.. jadi western jugala pula.

Yang ni pula, aku masak sendiri. Nak kata udang masak sambal, macam bukan kan? Tapi memang aku kompom masak sambal pun. Sengaja aku tak buang kepala udang tu, untuk maintain rasa udang tu. Heheheheh.. janganlah makan kepala udang tu kan. Aku lagi suka makan udang sungai.. manis siot, just masak cam sup saja. Senang dan pantas untuk dimakan. Hahahahah...Kau-orang berli-yur ke tengok udang masak sambal aku ni? Lalalala...

Hah! yang ini kuih jala. Aku beli kat bazaar Ramadhan kat belakang rumah aku saja. Dekat kan? Hari tu, aku teringin nak makan kari ayam, tak jumpa kari ayam, dapat kari kuih jalan pun dah cukup. Seingat akulah, kuih jalan paling best aku makan adalah dari jiran sebelah rumah aku dulu. Masa sepupu aku bertunang, dia-orang hidang ng kuih jala. Fuh! Siap tofap occay!


Aku rasa ni Mi Hailam. Ya ka Mi Hailam? Aku agak je la, mi ni aku baham sorang petang tadi. Jiran aku yang kasik, siap seafood segala bagai dalam tu. Heheheheh....kau-orang tak jeles ke aku suka makan?

@sinchanSalam sayang, Mas. @bunga

5 comments:

rahimin idris said...

apa kesudahannya? ko bagi makan tong sampah ek? haih, membazir je taw!

akak ramlah said...

opss akak bukan mengajar ya adik cuma nak share jer ..leh juga tanak adik tapi kena periuk tebal..kalau tak silap periuk adik tu tipis...baru sebelum masukkan beras pulut tu masuk kan minyak

-baco- said...

mas bersih da dapur mu kan :)):)) wakakakakakkaka

poisonous honey said...

yahh aku pn suka makan.. wakakakka=))=))

Anonymous said...

api...api..bomba..bomba help..nasi ku hangit..walaupun nak maintain rase udang tu tp headnya ada something yg kuren baik..sama sj pun jika x dimakan lepas di masak...jadilah nanti berfikiran 'otak udang'..kur..kur..la..la