Tuesday, March 3, 2009

Untok semua pechinta kucing. Ini Piwi.

Ini kali pertama, aku pungut kucing dan pelihara sendiri. Kucing-kucing yang kamu lihat sebelum ini, bukan aku yang pungut pun. Ini, nama dia Piwi. Seekor anak kucing jantan yang sedang sakit. Aku pungut masa aku on the way masuk ke jambatan rumah aku. Aku nampak budak-budak ni sedang siksa dia, aku pun bercekak badang depan budak-budak tu. Malas nak cerita, aku ambil la kucing ni. Kesian, kata mak aku dia sedang sakit perut bercacing.

Masa ni, Piwi tengah baru habis aku mandikan. Dengan syampoo Rejoice lagi.. hahaha... Jangan pula kata kucing ni kurus sebab aku tak bagi makan. Dia memang macam ni (2 March tu aku pungut dia). Dia paling tak suka berada dalam sangkar, tapi bila aku keluarkan dia, dia takan melilau. Melainkan dia lapar. Gigi taring dah ada, gigi susu baru start nak tumbuh. Aduh, aku harap ko orang suka gambar-gambar ni, ya?













9 comments:

dOn said...

haku plg suka gambar pertama toe... very nice...

Madu Beracun said...

awwhh.. kucing ni nampaknya sangat manja.. (tapi nampak agak tidak bermaya sedikit lah, maybe sebab kurang makan) ko kasi makan dulu dia cukup2, kasi gumuks dia lepas tu ko kasi sama aku, buli ka tu arh?? akakaka. neway i love the pix. kucing ni sebenarnya comel.

Mas Mohd Yunus said...

hahaha..
don: tahnks

Hun : baru ba tu aku pungut. mmg kurus masa aku pungut tu. nanti kamu tgk Piwi versi tuan dia ok..

aku demam.

Facet said...

amazing captured. i mean 1st pic tu, rasanya gambar kucing paling comel yg pernah aku nmpk. tidak perlu ada berbulu tebal macam yang masuk iklan whiskas atau friskies dan memiliki badan yg sungguh tegap ala kucing parsi.

Grr all ur pics seems bravely playing with very nice angle.realyy nice works and worth blogging XD

miszceikapisces said...

gmbr kedua tu ba :)) kucing tu berpamping ka apa =)) kasi makan tu kucing pizza.. kompom laju tu membesar.. haha.. anyway, aku suka pic yg kedua.. unik ne..

soalan: dr mana dpt nama PIwi :> =))

`S3R4CURlYl4` said...

`eeeeee... comei nya si baby miao.. mintakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk`

Anonymous said...

kucing ke arnab ni?apsal telinga dia besor?

sayul said...

uiiiiiiiiii kucing c piwi ni lau ku buat sup ok kali ahh..wakakaka..lek ko mas.sa rasa la ya kucing ni lau ambil PMR/SPM/STPM kompom dpt 20A,napa aku ckp mcm tu?..na ko tingu la ba tu telinga mcm daun tarap..org tua ckp lau telinga besar tu pandai..mcm aku la ni heheh...

Mas Mohd Yunus said...

nanti aku send, gambar telinga dia yg terbaru =))