Saturday, March 21, 2009

Siti Aishah dan Baby Ain.





Mahu mengajak kanak-kanak bergambar adalah perkara yang paling susah aku nak buat kalau aku nak shoot gambar kanak-kanak. Termasuk si Siti Aishah ni lah. Sebab terdapat kanak-kanak yang takut dan pemalu. Jadi untuk mereka berdua ni, aku telah jamu kan dulu dengan milo dan biskut beserta goreng pisang. Lepas bergambar, baru aku ambil gambar mereka ni. Ada kawan-kawan bertanya tentang kamera apa yang aku pakai. Mungkin ada yang tak percaya bahawa aku pakai kamera DSLR Nikon D 40 sahaja. Kaler-kaler yang kamu lihat ni adalah hasil edit-tan dengan menggunakan perisian Adobe Photoshop yang paling basic sekali; Adobe Photoshop 7.0. Edit-tan aku kali ini tidak banyak, aku hanya mengurangkan warna-warna dalam gambar ni. Saja buang tebiat.

Esok ada temujanji sosial dengan Sera dan beberapa teman blogger dan chatter yang lain (mungkin?). Sekadar memenuhi ruang hari minggu kami dan membincangkan agenda-agenda belia Sandakan. Hahahaha..bunyi macam serius. Ya, aku sedikit serius. Hehehe..ok. Daa...

p/s : Siti Aishah sedang berhingus.
p/s/s : Si Baby Ain tu memang susah sangat nak senyum
p/s/s/s: oh ya, aku rindu kawan lama. Sentul ke tu?

7 comments:

Kuda Tarabang said...

aduii.. comel & innocent sungguh muka diorang..

Madu Beracun said...

alahai. rindu lagi. kenapa laa setiap entry yg ko buat selalu berjaya untuk menggamit kenangan yang lepas lepas.


p.s. pertemuan sosial esok, jgn lupa nikon d 40. sajikan mata ini dengan warna-warna wajah sandakan ;)
(dan ku dahului dgn ucapan terima kasih. wkakaka!)

Adry said...

alala tomelnya... hehehe... love the last pic dowh...

Adry @ http://www.adrysabry.com

Pert Alpah said...

alamak..comelnya tergamit perasaan sewktu kecik dahulu..

p/s Kerinduan ku terhadap temopoyak merah..membuatku mau cepat balik sdkan..http://deemataque.blogspot.com/

Mas Mohd Yunus said...

kuda beterbangan : mmg inesen, kalau nda inesen manada hingus tu budak =))

madu beratsun : ko teperengkap dengan zaman kanak2 ko yang sunggoh gumbira.

adry : thanks...

pert : temopoyak tu apa hah :))

gopenghagen said...

ko tahu, kau sudah melakukan kesalahn rasuah dgn memberikan habuan milo dan biskut kepada kanak2 bawah umur itu utk mengikuti segala arahanmu mas..ko boleh didkwa oleh Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia..ko mahu peguam?

Mas Mohd Yunus said...

haris : aku takan cari lawyer lain lagi utk apa2 kes aku pun, aku cari ko juga tu. bleh kita snap2 gambar masa naik court kan haris..hahahha.