Friday, April 24, 2009

Apa benda yang mempengaruhi hidup kau?






Untuk pengetahuan korang, lappy aku baru selesai di-inesen-kan kembali. Aku rasa 2 minggu juga lappy aku ni down. OS lappy aku dah corrupted, cd OS yang aku ada pun memang tak bleh blah..hancur hatiku. So selama 2 minggu ni lah aku macam lost sikit. Biasanya kalau aku tak berpeluang nak berinternet pun, aku boleh ejas-ejas gambar ke, buat-buat entri ke...tapi kali ni memang totally lost. Oleh yang demikian, aku pun berjinak-jinak dengan televisi. Aku tengok CSI, Oprah Winfrey, Project Runway, oh ya tak lupa juga kepada AF7. Sekarang ni pula tengah mamai dengan cerita Merah Putih. Kalau korang perasan, cerita drama Melayu sekarang ni memang bleh blah la kiranya.. Terutama siaran Astro Prima dan Astro Ria. Hakhakhak.. Channel lain tak payah cerita la beb. Bagus juga ada Astro ni, banyak benda baru bleh blah aku belajar. (padahal orang lain dah basi dengan Astro ni). Hakhakhak..Sebenarnya aku tak ada idea sangat, maklumlah baru dapat lappy inesen ni. Banyak benda nak install. Aku hantar servis, 3 jam dah siap dah. Harga format pun bleh blah lah tahan..Amacam gambar kucing-kucing ni? Yang stripped hitam tu nama dia Jantan, yang kaler putih tu tentulah Piwi. Piwi dah hampir sihat 100%. Baru-baru beberapa ekor cacing keluar dari punggongnya..waaa...memang hazab bila aku nampak cecacing putih tersebut. AKu geli amat dengan cacing ok?

Kamu nak sangat tgk gambar tak beredit kan? Ada member-member yang mempertikaikan pasal gambar-gambar aku di sini.

Ala gambar ko suma edit-edit kan?

Oklah. Aku nak kasi faham dekat kamu, kenapa aku edit gambar-gambar aku:

1) Aku tiru pada photographer2 yang pemes tu. Mereka pun main edit2 juga.
2)Aku tak boleh dapat gambar yang bagus sebab limitation yang ada pada kamera aku. Babe, kalau kamera makin mahal, gambar ko makin bagus.
3)aku tak dapat awan ungu, jadi aku edit
4) semua di atas.

Babe, ada beza penggunaan kompak dan dslr. Bila ko guna dslr tegar cam aku ni, baru kau akan faham. Jadi, jangan suka-suka kondem keja orang lain yer. Gambar ko, ada aku kisah?

Bluwek.

5 comments:

Madu Beracun said...

i like pic no. 5.


sekali lagi rasa. dejavu.

۩ ۞ Rãm£ãH ۞ ۩ said...

hubby akak kalau dekat dia mahu ambil kucing itam itu kalau di kasi ahaha

`S3R4CURlYl4` said...

if aku la kan madu..
aku suka pic no 3.. :D

uppersixers99 said...

mas,
arnab ko dah semakin dewasa, tapi napa semakin menyerupai kucing.....?

Mas Mohd Yunus said...

haris : astagfirullahhhhh...itu kucing la.ko buat lawak ke haris, atau ko memang anggap itu arnab :((

cry.cry.