Tuesday, March 18, 2008

Pagi Yang Gelap Kini Sudah Terang

Hari ini hujan di Kuala Lumpur. Nasib baiklah aku ada bawa payung, hahaha…sedondon dengan baju kurung songket kaler pink aku tu. Ya la tu, gila punya berat bila kain songket aku tu terkena hujan. Huhuhu… sebelum itu, aku telah melakukan satu jenayah kecil iaitu MENCURI DENGAN NIAT. Heheh..dimulakan dengan niat tak sengaja sebenarnya. Sandal yang aku pakai hari-hari tu telah mengalami ke-putus-an (apa punya ayat daaa….).. nasib baik putus masa aku still kat area opis aku (kat tandas sebenarnya). Biasanya aku bawa sandal cover, hahaha… oleh yang demikian, aku telah men-cilok selipar itam opis depan opis aku..hehehe.. harap-harap mereka tak nampak la. Pagi kang aku bagi balik da.. hehe.. kluar dari opis, hujan pun menyimbah bumi KL… Kuala Lumpur…Kuala Lumpur..

[…Hujan : Kuala Lumpur…]


Sejak cuti weekend hari tu, aku telah banyak melakukan eksperimen kat blog aku. Sebenarnya aku dah lama dengan benda ni, tapi asyik2 tukar url saja. Hehe..never firmly.. biasa nampak widget kat blog orang lain saja. Kali ni, ter-getek nak menerai kat blog aku sendiri. Saja nak tau, ada ke tak orang melawat blog aku ni. Buktinya… jeng…jeng..jeng… dalam masa 3 hari aku pasang Tres Visitor Counter dan Feedjit aku… ada lebih kurang 200++ pelawat blog aku. Perkiraan itu tak termasuk author punya klik-klik-kluk-kluk la. Kebanyakan pelawat aku hasil dari promo blog aku ke TUTtttttt… hehehe.. apa pun, tiada niat selain daripada yang terniat.. apekah yang aku taip ni..


Sambungan Hari Kedua...

[...Too Phat feat Yassin : Alhamdullillah...]


Rasa seronok bila mendapat tahu, blog aku ni dikunjungi pelawat juga. Tak kisahla, kalau nak takat jenguk-jenguk ke, pandang-pandang, jeling-JULING, terima kasih ok! Buat aku tambah semangat nak menulis ke dalam blog. Aku hanya berkongsi rasa, terpulang kepada penerimaan anda di luar sana. Semalam aku chat ng salah sorg rakan cyber aku. Mulanya dia meminta lagu Cahaya Hidupku by Ebith feat. Nunu tu, aku tak sangka juga dia akan melawat blog aku.



Datin D : ko kasi upload sana blog ko
masze san (3/17/2008 8:00:48 PM): ko baca ka
Datin D : best banget deh
Datin D : […icon ketawa gilaks…]
Datin D : sa ni ibarat hantu bha d blog ko tuh mandak
masze san (3/17/2008 8:01:11 PM): […icon ketawa gilaks…]
masze san (3/17/2008 8:01:14 PM): dui terharu
Datin D : sa suka baca2 kehidupan ko
masze san (3/17/2008 8:01:21 PM): silent reader ka
Datin D : iya bha
Datin D :): hantu kan
Datin D :
Datin D : mo jugak kasi comment tp mcm enda layak bha
Datin D : haha
masze san (3/17/2008 8:02:41 PM): uiseh
Datin D :): enda tau apa mo type
masze san (3/17/2008 8:02:46 PM): pala lutut ko la
Datin D :
Datin D : ui mandak
Datin D : siok bha idup ko mandak
masze san (3/17/2008 8:02:59 PM): apakah
masze san (3/17/2008 8:03:05 PM): siuk ka
masze san (3/17/2008 8:03:09 PM): cam busan ba tu
Datin D : ko mmg photographer ka?
masze san (3/17/2008 8:03:17 PM): nda la, cuma aku minat
Datin D : urg yg enda sama minat mmg la bosan
Datin D : neehh kannn
Datin D : sa bilang minat sama


Thanks fren. Komen anda membuatkan aku lebih semangat mahu menulis. Apalah sangat tentang kehidupan aku ni, ingat senang ke nak inteperasi
ke dalam bentuk penulisan? Adanya penulisan pengalaman macam ni, aku memerlukan perhatian dan pandangan supaya aku terus menerus mengeluarkan idea untuk menulis. Blog bukan hanya untuk bercerita tentang perihal diri, tetapi juga berkongsi rasa. Aku tau ada lagi silent reader di luar sana. Kehadiran anda menceriakan hidup aku. Hakhakhakhak.



masze san (3/18/2008 9:14:03 PM): anda sihat?
Panglima Harimau Berantai : sihat walafiat
masze san (3/18/2008 9:15:36 PM):
Panglima Harimau Berantai :
masze san (3/18/2008 9:16:05 PM): ada masa lawatlah blog saya
Panglima Harimau Berantai : sudah pun sya baca kemarin
masze san (3/18/2008 9:17:05 PM): dalam diam
masze san (3/18/2008 9:17:31 PM): i just missed my hometown
masze san (3/18/2008 9:17:41 PM): hits 200 within these 2 days
masze san (3/18/2008 9:17:42 PM):
Panglima Harimau Berantai : 90% blog kau tu menampakkan ketidakpuasan hati
Panglima Harimau Berantai : ehehehe
masze san (3/18/2008 9:18:18 PM): hahaha
masze san (3/18/2008 9:18:19 PM): biasala
masze san (3/18/2008 9:18:20 PM): hentam
masze san (3/18/2008 9:18:29 PM): i wrote heartdly
Panglima Harimau Berantai : ndak puas hati sama siapa kunun
masze san (3/18/2008 9:19:11 PM): general ba tu
masze san (3/18/2008 9:19:22 PM): banyaknya cerita sana tu
Panglima Harimau Berantai : aku ndak baca habis
Panglima Harimau Berantai : baca habis juga
masze san (3/18/2008 9:20:05 PM): apa tu
Panglima Harimau Berantai : tapi tak berapa paham apa yg kau mau sampaikan
masze san (3/18/2008 9:20:11 PM): cis
masze san (3/18/2008 9:20:50 PM): hehe gambar fiq tu kiyut kan
Panglima Harimau Berantai : yg aku faham ko ndak puas hati sama seseorang, then banggakan malaya dari tanah borneo


Thanks Fren. Aku tak nafikan, tentang ketidakpuashatian tu. Ragam merantau, hidup sendiri, blog tempat jadi luahan perasaan yang perasan ni..hehehe… tapi stetmen kawan aku tu yang last tu buat aku tersentuh sedikit. Cepat-cepat aku membelek-belek POST yang lama untuk mencari apa yang dia maksudkan tu… isk! Sedih pula aku bila di-stetmen kan begitu. NO-FREN-I-WONT-DO-THAT.

Aku takan pernah lupa asal usul. Kalau aku banggakan Malaya, aku takan buat threat rumah atas air aku tu. Huhuhu.. Tuhan saja yang tau betapa rindunya aku dengan kampong halaman aku nun di sana.


[…aku tinju juga paru-paru ko karang, mel..hahahhah…]


Hehehe.. rileks la u olls. Oh! Mata mengantuk semula. Threat ini aku buat selama 2 hari. Belum ada masa nak burnt out. Lagipun asyik tidur awal saja. Al-maklumla, penat. Tapi idea mau menulis dah listing down. Cuma tunggu di-bakar saja. Hahahaha… oleh yang demikian, sekian dulu kali ini. Semoga hidup kita baik2 saja ok.

3 comments:

Miko Yamaguchi said...

Panglima Harimau Berantai : yg aku faham ko ndak puas hati sama seseorang, then banggakan malaya dari tanah borneo --> statement yang kin panas...muahahhahah

KeMatZ said...

hehehehehe... rumah atas air.... bila citer pasal kg... aku pun teringat zaman dulu... nak balik kg aku tu.... kena naik bot bagai... tapi kini dah tak feel naik kereta.... jalan macam shial.... bila BN nak aspalkan (betulka apa maksudkan ni mean tar kan....) huhuhuhu bahasa sabah ku fail ok....

Just For Music said...

mas/mbak blognya lumayan di search engine kenapa ga di pasang iklan dari Kumpulblogger.com. kan lumayan dapat duit.