Thursday, March 6, 2008

boring pulak.

Mungkir janji nak update blog, entahla..macam-macam prasaan aku skrg ni. Yang pasti masa ni aku macam kenyang ular sawa..muahahaha.. tadi aku p pasar malam. Spend some money around RM 8.00 to buy sayur-mayur as below. Gambar ni bukan rumput semak samun kat belakang rumah aku okay! Herm.. aku berazam nak kurangkan pemakanan ayam .. hehehe..makin lama makin mahal… maybe menjadi pemakan sayur sepenuh masa adalah cara terbaik kot. Aku pun dah berjaya mengurangkan pemakanan daging sebanyak 90%.. 10% lagi bila aku rasa terdesak nak makan. Time raya dan mak aku yang masak. Hahahaha… dah lama tak balik rumah di kampung halaman dowww. Tadi aku masak sayur Pak Choy *aku tak tau dalam malay nya* … mmg sayur ni peberet aku. Simple masak terjun je.


Banyak benda aku nak cerita, tapi tak tau la aku ingat ke tidak.. beberapa hari lepas, aku keluar dinner selepas waktu bekerja dengan seseorang. Hahaha.. besday boy da… status beliau, aku takmau cerita .. nanti dia didatangi seribu persoalan oleh pihak bank negara-negara Arab Bersekutu. Nice guy anyway, soft spoken, gila-gila, sporting dan… apa lagi ah??? Takmau komen byk-byk nanti dia TER-TER-PERASAntan …hahahah… aku harap aku boleh kawan ng dia sampai bila-bila… aku boleh klasifikasikan dia antara budak SABAH yang takan lupa daratan punya.. kalau lupa daratan, aku lelong! Muahahaha.. May Allah Bless him …dah 28 tahun daaa ko … kejap lagi aku pula yg masuk 28… woooo…smells like teen spirit kan .. lalalla…



Pilihanraya 2008 tinggal sehari lagi, aku tengok kawasan Bukit Bintang dah begitu meriah dengan perang poster di sana sini. Pusat Bandaraya KL pun sama, macam-macam design pemasangan bendera yang aku nampak. Tapi aku pasti, kat kampung aku lagi merah keadaannya. Maklumla, Bandar kecil.. tentu lagi terasa kemeriahannya. Apapun, aku tidak akan mengundi lagi. Belum ada kesempatan, lagipun aku mau mengundi di tempat sendiri. insyaAllah, 4 tahun dari sekarang, aku dah bole memangkah kat kampung aku sendiri. So, aku kena kerja la sabtu ni kan. Komen aku pasal pilihanraya ni, aku still pro kerajaan, malahan sampai bila-bila pun. Tapi aku tak lupa nak baca artikel pasal parti lain juga la. Yang penting, aku lagi suka berteraskan fakta dan sentiasa menjadi pemerhati.


Kerja makin bertambah liun kat opis. Kekadang aku jadi bosan bila ada pula pihak yang ambil kesempatan dengan keadaan aku. Ingat aku ni robot ko boleh control bila-bila, tapi aku sabar saja la. Buat kerja dan balik bila sampai masanya. Cuma kerja aky takan habis sampai bila-bila pun dan hanya bersedia menerima kemarahan bila-bila dari bos je. Hahahaha.. kalau dah bosan nanti, resign je la kan. Tak susah la.. aku dah mengantuk.. nak tidoo…







4 comments:

Anonymous said...

hye mas :D ni test2 jak ni send komen

KeMatZ said...

hem..... perhhh.... makan sayur.... hhuhuhuhuh benda yang aku tak makan ok... huhuhuhuuh apakah sayur itu... ala ala rumput ajhe... huhuhuhuhu

Miko Yamaguchi said...

hah..sapa tu?bagus ko kestau!

akak ramlah said...

aku suka sayur.. adik cam akak nak ambil jak sayur tu..masak kekeke