Sunday, June 14, 2009

Siri 2 = outdoor shooting: Azlianah and her Owa






Hai semua, apa khabar? Ini siri kedua bagi outdoor shooting dengan kawan aku ni. Mungkin Owa tengah ber-flu tu pasal korang nampak hingus dia tengah meleleh. Kerap kali mummy dia ni lap ingus Owa ni. Mak aku cakap, salah satu nak kurangkan demam atau selesema dalam badan ialah berjemur di bawah cahaya matahari. Harap-harap Owa akan sembuh cepat-cepat. Nanti next shooting, dah boleh ketawa dah. Hahahaha...

Haih , h.i.d.u.p.. apa yang kamu faham tentang hidup?

Masa aku tengah buat entry ni, sebenarnya aku tengah tunggu bas nak ke Telupid. Semalam aku dah hantar barang, tapi aku macam 'segan' nak tinggal sorang-sorang dalam rumah tu. Aku fikir, hari ini semua staff yang akan kongsi dalam rumah tu akan datang. Jadi, taklah 'aku segan' lagi kan. Macam satu rahmat Tuhan bagi kepada aku, tempatkan aku di kawasan itu. Sedikit nyaman, dan aku memang sukakan bau-bauan hutan. Walaupun aku duduk dalam pekan, tapi masih terdapat seluas hutan dara yang terletak megah di sekitar kawasan Telupid. Perjalanan dari Sandakan ke Telupid sedikit membosankan. Macam juga ke Tawau hari itu. Ah, persetankan semua perusahaan kelapa sawit. Memburukkan pemandangan. Tak ada yang menyegarkan mata. Tapi kalau perusahaan ini tak ada, bagaimana pekerja-pekerja di situ mencari sesuap nasi.

Tetapi aku lebih suka memilih hutan banat.

Semoga kamu sihat di luar sana. Siri ketiga entri ini akan menyusul. Tapi aku tak tahu bila.

Doakan saja semoga hidup kita ini lebih baik. InsyaAllah.

1 comment:

Facet said...

Selamat berkerja dan menikmati bauan hutan belantara. Tidak apa, bilang org tua2, itu Obat -_-