Tuesday, April 15, 2008

MODE : Kerja.. lalalalalla

@nggayao ye! percubaan smiley telah dilakukan...@sinchan

@pening Em.. beginilah hidup.. dalam masa 2 minggu ni, @sedih aku menghadapi kesibukan kerja yang menyengat. @sedih Biarpun aku diserang demam selesema selama beberapa hari, kena la sabar menghadapi semua cobaan-cobaan tersebut. Booking demi booking aku terima, dah memang peak sales untuk semua hoteliers katakan.

@rayaGroup kerajaan sibuk membuat induction function, group corporate pula tengah bizi mencari tempat untuk mengadakan hari keluarga. Kat sinila keadaan yg sangat mencabar aku nak handle benda2 alah tu. @rayaHermmm… penat tapi seronok. Ada function yang terpaksa aku tolak, sebab masa yang dipilih untuk function tersebut sudah confirmed milik group lain. Seronok juga, bila sales team KL naik untuk jangka masa 3 bulan ni. Bos aku pun dah hepi dengan perkembangan ni. Biarpun sebelum ni aku bercherita tentang sikap staff yang kacau sales org lain, aku malas nak pikir dah. Yang penting, kena ada target sendiri dan kena firm la nak handle function. @star @star @star

Terkejut aku, bila bos tanya aku : berapa lama lagi aku target nak jadi assistant manager? @duitGulp! Ini satu peluang atau bos saja-saja nak test aku? Tapi memandangkan aku rasa posisi aku sekarang ni cukup selamat, aku just jawab 6 bulan. Hahahhaha.. yakin tak aku? Bila bos dah bagi peluang macam tu, kena la aku yakin dengan jawapan aku kan. @duit Lagipun bos no.2 aku, dah bagi aku peluang nak buat sales. Lepas tu bos besar tanya lagi kat budak yang aku pangkah tu. Mula-mula budak tu cam tak yakin je nak jawab, tapi bila bos sound dia ni supaya be kompiden, direct je dia ckp dia target 3 -4 bulan nak jadi assistant manager. Terkejut pula bos dengan jawapan dia tu, sebab budak tu pun tak cukup keja 3 bulan dan belum confirm jawatan lagi. So fast ah? Kata bos aku. Dah tu bos besar aku dah suruh aku p amik lesen memandu.. ni yang aku lemah ni. Sebenarnya aku memang nak ambil lesen memandu, tapi bukan la dalam keadaan cam ni. Phobia aku naik kereta tak habis-habis lagi. Takpala, dah bos bagi peluang yang bagus kat aku kan. Kena la aku hargainya. @maluKalau gaji aku naik lagi, aku dah bersedia nak beli kereta.. MYVI putih the dot.. hehehehe.. insyaAllah, mudah-mudahan rezeki aku bertambah bagus. @doa@malu

Hari ni, aku terpaksa ke PD lagi. Semalam dah sampai PD, guest baru cancel kan lawatan dia. Hermm.. hampeh sunggoh..


@nggaya siapa pun diriku, hidup mesti diteruskan.. o ye!


@cinta@bunga Mas.

4 comments:

..::LuCiFeR::.. said...

bagus²..teruskan usaha anda.kerje kuat²...nanti bleh blanje makan lagi.hahaha

13may said...

jgn lupa belanja aku makan sama :D

oh ya! blog kamu sgt cantik!

:)

:: cheezzy cheese :: said...

yaaa btul, keje kuat.. nti bleh bli kete tu.. lpas ni, bleh la kak yanz dok sebelah plak.. hihi

akak ramlah said...

lucu akak baca yg asal monyet tu ekeke...terhibur juga akak dtg jln kat sni